HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB • BLOG • HBWEB
www.pcnetsol.com
www.hbweb.hu
HBWEB CÍMLAP » 
BLOG CÍMLAP » 

BLOG.HBWEB.HU
2010. augusztus 29.

Augusztus 20-i gondolatok a pálott lehelletű széthúzás jegyében – ezúttal szemben az árral
   Érdekes dolog – de mondhatnám perverznek is –, ha valaki pont a nemzeti ünnepünkön, illetve annak előestéjén gondol arra, hogy egy tizenegy éve
nyíltan magyar, a hagyományainkat és jelképeinket mindig is büszkén vállaló, de a közlekedésről szóló honlap készítőjének az alábbi levelet fogalmazza meg. A levelek írójának személyhez fűződő jogait maximálisan tisztelem, ezért nevét bizalmasan kezelem. Legyen mondjuk a fedőneve Sz. úr. 

   Sz. úr első levele: „T. Hajtó Úr! Nyugdíjas BKV-s vagyok , akit érdekel minden városi közlekedéssel foglalkozó honlap, könyv, adat, egyebek. Az Ön lapja is a kedvenceim közé tartozott mostanáig. A problémám az, hogy jó lenne eldönteni közlekedési vagy politikai lapot üzemeltet, mert a mostani változat véleményem szerint gusztustalan, így sajnos kénytelen leszek több ismerősömmel együtt a látogatásainkat beszüntetni. Legyen szíves az eredeti célnak megfelelni.” 
   HB válasza: „T. Sz. Úr! Megkérdezhetem, hogy konkrétan melyik része politizál gusztustalanul a honlapomnak? Lehet, hogy igaza van és közös problémafeltárással előrébb jutna a világ. Én ebben hiszek. Amennyiben csak annyi a baj, hogy a politikamentes magyar jelképek közül általam használtak nem felelnek meg az Ön és Önök világlátásának, ízlésvilágának, azt sajnálom, de azoktól megválni nem fogok. Viszont ha valóban politizálást vél felfedezni a honlapomon, kérem, tényleg jelezze!” 

   Sz. úr második levele: „Mindössze annyi az én véleményem, hogy nem egy szakmai témát feldolgozó lapon kell politikai nézetet terjeszteni – ezt értem gusztustalan dolog alatt.” 
   HB válasza: „Továbbra is azt kérem, hogy mutasson rá _KONKRÉTAN_, hogy melyik *.htm vagy *.html oldalamon folyik direkt politizálás, amelyet az Ön ízlése gusztustalannak tart. Ha ilyen oldalt nem talál, kérem, nézze el nekem, hogy nem vagyok híve a 20. század szégyenének és Hazámnak érzem Magyarországot és magaménak érzem tradicionális jelképeinket. Ha mégis találna ilyen oldalt, akkor megvitatjuk.” 

   Sz. úr harmadik levele: „Leveléből úgy látom, hogy nem értjük egymást. Röviden: -Nagyon szép és megbecsülendő a munka, amit az említett oldalakon közzé tesz oly annyira, hogy a járműállományi téma mintha leállt volna (ennek folytatását várom nagyon) -A huszadik század szégyene megfogalmazással teljesen egyetértünk, véleményem annyiban más, hogy szerintem szakmai anyagokba eleve semmilyen politikai megnyilvánulás nem illik bele és az említett esemény óta 90 év eltelt valamint a mostani körülmények teljesen mások. Továbbiakban nem kívánok erről értekezni mert a politika nagyon nem érdekel, viszont várom a szakmai munka folytatását.” 
   HB válasza: „A járműállományi oldalak valóban "döglődnek" egy kicsit, ennek egyik oka, hogy a BKV járműállománya gyakorlatilag nem változik, a másik  pedig, hogy naponta végzett "tűzoltásokról", (azaz ma Kelenföldön hiányzik két szóló, holnap Cinkotán három csuklós és akkor gyorsan foltozzuk be a lyukat, ha van miből) sajnos nincs naprakész informátorom. Továbbá technikai újításra is várok (baráti ígéretekkel tele a padlásom), arról van szó ugyanis, hogy php-alapú lekérdezős rendszerrel működnének az állománytáblák. E két dolog miatt áll egy kicsit ez a része az oldalamnak.  A politizálásról: valóban nem értjük meg egymást, sőt, kicsit azt érzem, hogy el is beszélünk egymás mellett. Továbbra is várom a azokat a _KONKRÉT_ szövegeket, szövegrészleteket, ahol _DIREKT_POLITIZÁLÁST_ fedezett fel. E nélkül ugyanis valóban nem lehet e témában még csak beszélgetni sem érdemben. Úgyhogy továbbra is tisztelettel kérem Önt erre!” 

   Sz. úr erre már nem válaszolt. Tartja magát a szavához, hisz e témában a továbbiakban nem kíván semmit sem hozzáfűzni. Engem meg – erős túlzással – álmatlan éjszakák gyötörnek, hogy vajon melyik járműállományi, menetrendi, hír vagy fotogaléria-oldalamon kardoskodtam bármelyik konkrét párt mellett – vagy ellen. Sz. urat – elmondása alapján – a politika nem érdekli. Oly annyira nem, hogy kilencven évet át is ugrott az időben. 
   Nem az a gond, hogy másképp látjuk a világot, illetve Hazánkat és annak sorsát, bár a Büntető Törvénykönyv friss passzusa már nem csak a Holochaust tagadását bünteti, hanem a kommunizmus és szocializmus alatt elkövetett emberiség elleni bűnök tagadását is. Távol álljon tőlem, hogy Sz. úrra vizes lepedőt húzzak, mert még az általa leírtak ellenére is tisztességes szenior polgártársamnak tartom őt. 

   Viszont keserű döbbenet marja szívem és torkom, ha belegondolok, mekkora pusztítást végzett az emberi lelkekben az elmúlt néhány évtized. Hogy egyesek a nemzeti három színünkben is káros politizálást látnak, vélnek, beleképzelnek. Szlovák barátaim/barátaink, akik honlapom olvasóközönségének közel 8%-át teszik ki, még egyszer sem kifogásolták, hogy a Magas-Tátrai Villamosvasút képei is menetrendje fölött a piros-fehér-zöld színek pompáznak. Mert ők tudják, mi mit jelent és mennyi a jelentőssége ennek a HBweb-en. Ők tisztában vannak azzal, hogy a honlapomnak ez az arculata. Egyikükkel – aki nem felvidéki magyar, hanem eredeti szlovák –, gyakran összefutok felvidéki közlekedési rendezvényeken és ő pl. tiszteletből Csorba-tót emleget én pedig viszonozva nemes gesztusát: Štrbské Pleso-t mondok. Ehhez fel kell nőni! Odaát már sikerült. Vajon ideát összejöhet még Sz. úr, ex-BKV-s nyugdíjas polgártársunknak is? Én bízom benne, hogy igen, Jézus Krisztus is arra tanít, hogy sose késő. 

Ne fürgyé'..., ne politizájjá'..., ne magyarkoggyá'...!

  Még mindig nyitott maradt a kérdés: hol politizál a honlapom? Illetve hol politizál „direktbe”? Mert a szó valódi értelmében politizálás nem más, mint egy társadalomban minden lélegzetvétel. Ha veszek a boltban egy kiló kenyeret, azzal már adót fizetek, tehát politizálok. Ha befizetem a közüzemi számlákat, politizálok. Ha családot alapítok, gyermeket vállalok, azzal is politizálok. Ha egy társadalmilag elfogadott kommunikációs formula mentén beszélgetek embertársammal: azzal is politizálok. Ha figyelemmel, mitöbb: aktív figyelemmel kísérem Hazám és a Világ közügyeit, azzal pedig végképp politizálok. 

   Sok Sz. úr él még Hazánkban, akik életük 100%-át egy józan haladásából kifordított világban élték le. De a világ változik, nem csak idehaza. Ők MOST nem találják a helyüket. Még mindig zavarja őket a nemzeti trikolor, mert beléjük verték, hogy az rossz. Nepolitizájjá' – utasítanak rendre, majd bekapcsolják az xyz rádiót, hogy nyugtató helyett/mellett Édes-drága-Bolgárúr bársonyos baritonjával és perverz, ön- és közlélekpusztító gondolataival tömjék fejüket. A modernebbek – mint pl. Sz. úr – az Internettel is jól bánnak. Lelküket simogatják a brutális reklámbannerek, a konzumvilág mindenhatóságát hirdető Veddmeg- ek, Kattintsrá-k és a blogjaikban nyíltan káromkodó, önmagukat kifejezni csak így tudó bloggerek. Ez mind-mind megfelel a világlátásuknak. De a piros-fehér-zöld... az kiveri a biztosítékot. Ne magyarkoggyá'... ne politizájjá'...

   Hát jó. Ellenben továbbra sem kaptam választ arra, hogy melyik SZAKMAI OLDALAMON fordul elő az, hogy „DIREKT_POLITIZÁLOK”. Ha Te, kedves Olvasóm ilyet találsz, kérlek, jelezd! Könnyítsük meg együtt Sz. úr életét, aki minden bizonnyal napok óta mást sem tesz, mint ilyen oldalt keres, hogy bizonyíthassa az „igazát”...





E-mail
Közreműködésed és megtisztelő figyelmed köszönöm!
HBweb.hu | balint.cyberhungary.net
Az oldalt Hajtó Bálint készítette
© 2010 • HBweb.hu || balint.cyberhungary.net || PCNetsol.com